preloader

Cathedral

Interior renovation and addition - We loved working with and building up the original details in this Cloisters home.  While we reworked the floor plan, it was important for us to make the house feel as original to its Tudor roots as possible.  


"When Dallas clients tapped local firm Maestri Studio | Gallery to rework the kitchen in their Tudor-style home, the design team kept the structure’s existing architecture top of mind. “The residence was built during the 1970s to look older than it is,” notes architect

Eddie Maestri. “It’s inspired by old English estates, and there were already some nice details including arches, moldings and leaded-glass windows.” In addition to relocating the space from the back of the house to the front, Maestri’s team also added a dining nook that

separates the main kitchen from a pantry and storage area. “The nook serves as a statement at that end of the room,” continues Maestri, whose team designed a custom banquette with a dramatic arch that mimics the nearby doorways. “We wanted to play up the original

architecture and make the space feel cohesive. It’s like it has always been there.” maestristudio.com


Press:

Luxe Interiors + Design Magazine (Online) - 2023 - Link to Feature



Location:
The Cloisters, Dallas, Texas
Description:
Renovation - Interior Architecture + Interior Design w/ addition
Completion:
2022
Builder:
Larson Construction
Photography:
Jenifer McNeil Baker